Συχνές ερωτήσεις για το
TAE KWON DO

Το πρώτο και μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Πηγαίνετε στον Σύλλογο που έχετε βρει από το διαδίκτυο, ή σας έχουν συστήσει και γνωρίστε προσωπικά τον υπεύθυνο Δάσκαλο. Το περιβάλλον που θα συναντήσετε και η δουλειά που ευελπιστείτε να γίνει, εξαρτώνται απόλυτα από την προσωπικότητα του Δασκάλου. Προτιμήστε να εμπιστευτείτε το παιδί σας, πρώτα και πάνω από όλα, σε έναν καλό άνθρωπο. Τα επόμενα κριτήρια σας πρέπει να είναι κατά σειρά: 1) η επιστημονική προσέγγιση της γυμναστικής, 2) η βαθιά γνώση της τέχνης και 3) η ανελλιπής παρουσία του ίδιου του Δασκάλου στις προπονήσεις. Όσα περισσότερα από τα τρία παραπάνω βρείτε τόσο το καλύτερο. Τότε αξίζει τον κόπο να πηγαίνετε και λίγο πιο μακριά, από όσο είχατε υπολογίσει!

Στον Α.Σ. ΤΑΛΩΣ διδάσκουμε την ολότητα της πολεμικής τέχνης του TAE KWON DO, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι και το αγωνιστικό του κομμάτι θα έχει την σωστή βάση, για να αναπτυχθεί αποτελεσματικά.

Γενικά η καταλληλότερη ηλικία είναι αυτή των 4 ετών. Όμως επειδή το κάθε παιδί είναι και μία μοναδική περίπτωση, καλό είναι σε οποιαδήποτε ηλικία (άνω των 3,5 ετών), να δοκιμάσει για μία εβδομάδα τουλάχιστον, να κάνει προπονήσεις με το αντίστοιχο γκρουπ, για να δημιουργηθεί μία επαρκής εικόνα, τόσο για το παιδί, όσο και για τους γονείς και τον Δάσκαλο.

Το TAE KWON DO όχι μόνο είναι το καταλληλότερο άθλημα για τα κορίτσια, αλλά και τα γοητεύει αφάνταστα, καθώς από την φύση τους έχουν μεγάλη δύναμη και ευλυγισία στα κάτω άκρα, δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί στο πρόσωπο και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του και η προπόνηση σε αυτό, ακόμη και σε επίπεδο ακραίου πρωταθλητισμού, δεν «παραμορφώνει» το σώμα ενός κοριτσιού με αυξημένη μυϊκότητα και δεν χαλάει στο παραμικρό της θηλυκές του γραμμές.

Ο γενικός κανόνας είναι 3 φορές την εβδομάδα. Στον Α.Σ. ΤΑΛΩΣ επιθυμούμε οι 3 προπονήσεις την εβδομάδα να είναι το μίνιμουμ, γι’ αυτό και δίνουμε την δυνατότητα σε όλους, να προσέρχονται καθημερινά στο ηλικιακό τους γκρουπ.

Το TAE KWON DO, όταν επιλέξετε έναν Δάσκαλο που έχει σπουδάσει την γυμναστική, είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα και οι σοβαροί τραυματισμοί στην προπόνηση, είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Επίσης η πληθώρα και η ποιότητα των προστατευτικών εξαρτημάτων που φορούν οι αθλητές στους επίσημους αγώνες, σε συνδυασμό με την καλή τους προετοιμασία, εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι. Αρχικά μετά από χρόνια μελετών και βελτιώσεων οι σημερινές στολές, είναι οι πλέον κατάλληλες για να αντέξουν την <<κακομεταχείριση>> των πολύ απαιτητικών συνθηκών προπόνησης, απορροφούν επαρκώς τον ιδρώτα, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουν το σώμα όταν κάνει κρύο και το δροσίζουν όταν κάνει ζέστη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ομοιομορφία των στολών, βάζει αυτόματα τον αθλητή στο κλίμα της πολεμικής τέχνης και αποτρέπει τους περισπασμούς.

Οι ζώνες βασικά δείχνουν πόσο καιρό προπονείται κανείς σε μία πολεμική τέχνη και καθορίζουν την ιεραρχία. Σε έναν Σύλλογο που ασχολείται σοβαρά με την πολεμική τέχνη του TAE KWON DO, δείχνουν και το πόσο καλός γενικά είναι ο κάτοχος τους. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δείχνουν πόσο καλός είναι ο αθλητής στο αγωνιστικό TAE KWON DO, καθώς αυτό είναι καθαρά θέμα τριβής και σχετικής εμπειρίας. 

EMAIL

talwstkd@gmail.com

PHONE

21 0573 2777

Γιαννιτσών 95, 12131 Περιστέρι Αττικής