Συχνές ερωτήσεις για το
HAPKIDO–HANKIDO

Σε οποιαδήποτε ηλικία και να αποφασίσει κάποιος να ξεκινήσει την προπόνηση στο HAPKIDO–HANKIDO, με συχνή και συνειδητή προπόνηση, θα δει πολύ σύντομα τις δυνατότητες του στην αυτοάμυνα, να βελτιώνονται ραγδαία. Όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν βάζουμε, καθώς όσο κρατάνε τα κότσια κάποιου και όσο ο καρδιολόγος του εγκρίνει, μπορεί να προπονείται.

Με την προϋπόθεση να προσέρχεται τουλάχιστον 3-4 φορές εβδομαδιαίως, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται 3 μήνες για να κατανοήσει την ειδική κινησιολογία της τέχνης και περίπου σε  8 μήνες, θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει επιτυχώς τις γνώσεις, που έχει αποκτήσει πάνω στην πρακτική αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα το πόσο σοβαρά θα ασχοληθεί κανείς και το πόσο χάρισμα έχει, για να εξελιχθεί με τα χρόνια και να γίνει πολύ καλύτερος.

Γίνεται πολύ ομαλά, οποιαδήποτε χρονική περίοδο της χρονιάς, καθώς ο κάθε αρχάριος τυγχάνει της αμέριστης προσοχής των πιο προχωρημένων συναθλητών, όσο και του Δάσκαλου και ποτέ δεν πιέζεται πέρα από τα όρια του.

Κατηγορηματικά όχι! Στον Α.Σ. ΤΑΛΩΣ όλη η διάρκεια της προπόνησης στο HAPKIDO-HANKIDO, είναι αφιερωμένη στην εκμάθηση των τεχνικών! Όμως επειδή το γκρουπ του HAPKIDO-HANKIDO, είναι το τελευταίο χρονικά μέσα στην ημέρα, όποιοι έχουν την δυνατότητα, επιτρέπεται μετά το τέλος της προπόνησης, να καθίσουν λίγη ώρα παραπάνω και να βελτιώσουν την γενική φυσική τους κατάσταση, χρησιμοποιώντας τα μέσα που διαθέτουμε.

Ο γενικός κανόνας είναι 3 φορές την εβδομάδα. Στον Α.Σ. ΤΑΛΩΣ επιθυμούμε οι 3 προπονήσεις την εβδομάδα να είναι το μίνιμουμ, γι’ αυτό και δίνουμε την δυνατότητα σε όλους να προσέρχονται καθημερινά.

Πιστεύουμε ότι το  HAPKIDO-HANKIDO είναι η ιδανικότερη πολεμική τέχνη για έναν επαγγελματία, γιατί η γνώση των κυκλικών του τεχνικών, του δίνει πολλές και εύχρηστες λύσεις για την δουλειά του, οι οποίες επιπλέον θα τον αποτρέψουν από την χρήση υπερβολικής βίας, που θα τον εκθέσει τον τόσο νομικά, όσο και υπηρεσιακά, αλλά και έναντι της κοινής γνώμης.

Πιστεύουμε ότι το  HAPKIDO-HANKIDO είναι η ιδανικότερη πολεμική τέχνη για μία γυναίκα, γιατί δεν επιδιώκει να την μετατρέψει σε «πολεμική μηχανή» που παράγει βία, παραβιάζοντας την φύση της, προκειμένου αυτή να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μία σύγχρονη κατάσταση αυτοάμυνας. Αντίθετα έχει μία εναλλακτική πρόταση πρακτικής αυτοάμυνας, που είναι εναρμονισμένη με την ιδιοσυγκρασία της γυναίκας και μετατρέπει τα φυσικά της μειονεκτήματα έναντι των ανδρών (δηλ. έλλειψη επιθετικότητας, λιγότερη μυϊκή δύναμη, χαμηλότερο ύψος και σωματικές διαστάσεις), σε μεγάλα πλεονεκτήματα.

Οι τραυματισμοί στην προπόνηση HAPKIDO-HANKIDO στον Α.Σ. ΤΑΛΩΣ, είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Ο γενικός κανόνας μας είναι: <<καλύτερα να χαλάσει μία τεχνική, παρά να <<χαλάσει>> ο συναθλητής σου!>>  Άλλωστε οι προχωρημένοι στο HAPKIDO-HANKIDO, έχουν αναπτύξει την ικανότητα ανά πάσα φάση εκτέλεσης οποιασδήποτε τεχνικής, να ελέγχουν απόλυτα την δύναμη που ασκούν στις αρθρώσεις του συναθλητή τους, Είναι, όπως χαρακτηριστικά λέμε, σαν να έχουν έναν <<διακόπτη>>, που όσο τον γυρίζουν, μπορούν να ελέγξουν απόλυτα το μέγεθος της δύναμης και της ζημιάς που θα επιφέρουν.

Φυσικά και μάλιστα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Η επιθυμία μας είναι σε κάθε Πρωτάθλημα HAPKIDO, που διοργανώνουν τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Χαπκίντο (Ε.Ο.Χ.), όσο και ο κλάδος άθλησης του HAPKIDO της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ), να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι αθλητές-τριες του HAPKIDO-HANKIDO, είναι εφικτό.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι. Αρχικά μετά από χρόνια μελετών και βελτιώσεων οι σημερινές στολές, είναι οι πλέον κατάλληλες για <<να αντέξουν την κακομεταχείριση>> των πολύ απαιτητικών συνθηκών προπόνησης στο HAPKIDO-HANKIDO, με τα δυνατά πιασίματα και τραβήγματα, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουν το σώμα όταν κάνει κρύο και το δροσίζουν όταν κάνει ζέστη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ομοιομορφία των στολών, βάζει αυτόματα τον αθλητή στο κλίμα της πολεμικής τέχνης και αποτρέπει τους περισπασμούς.

EMAIL

talwstkd@gmail.com

PHONE

21 0573 2777

Γιαννιτσών 95, 12131 Περιστέρι Αττικής