Η φιλοσοφία του
HAPKIDO-HANKIDO

του Άρη Δελημήτρου

Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

5ο DAN TAE KWON DO – 5ο DAN HAPKIDO-HANKIDO

Η κεντρική φιλοσοφία του HAPKIDO-HANKIDO είναι η αρμονία, η απλότητα, η ρευστότητα και η μη χρήση υπερβολικής βίας.
Να μάθει ο ασκούμενος να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του, να αποφεύγει ρέοντας κάθε σύγκρουση με τον αντίπαλο και να μην έρχεται σε κόντρα με αυτόν, αλλά με αρμονικές κυκλικές κινήσεις να αποφεύγει την επίθεση και να καθοδηγεί το σώμα του αντιπάλου σε όποια κατεύθυνση επιθυμεί.
Να μάθει ο ασκούμενος να κάνει τις κινήσεις του με ενέργεια και όχι με μυϊκή δύναμη, να εκμεταλλεύεται την δύναμη και την φόρα του αντιπάλου και να αι-σθάνεται την επόμενη αντίδραση του αντιπάλου, ώστε να την προλαβαίνει.

Να αποκτήσει ο ασκούμενος εσωτερική αρμονία, την οποία να μάθει να την εκπέμπει και στην καθημερινή του ζωή, αποτελώντας μία πηγή θετικής ενέργειας για τους γύρω του.
Το δόγμα του HAPKIDO-HANKIDO είναι: «να κινείσαι πάντα δεύτερος, να εναρμονίζεσαι με την επίθεση, να κατευθύνεις τον επιτιθέμενο όπου επιθυμείς και να του προκαλείς την μικρότερη δυνατόν φθορά».
Επιδίωξη του HAPKIDO-HANKIDO είναι η επιβολή με αρμονικό τρόπο του μικρού, του αδύναμου και του χαλαρού πάνω στο μεγάλο, το δυνατό και το σκληρό, η επιβολή της τέχνης πάνω στην ωμή δύναμη.

EMAIL

talwstkd@gmail.com

PHONE

21 0573 2777

Γιαννιτσών 95, 12131 Περιστέρι Αττικής