PostHeaderIcon TAE KWON DO - Γενικές Πληροφορίες

Ο Α. Σ. ΤΑΛΩΣ καλλιεργεί από το 1998 με άριστη γνώση του αντικειμένου, με μεράκι και με συνέπεια την Κορεάτικη πολεμική τέχνη-Ολυμπιακό άθλημα του TAE KWON DO, που υπάγεται στην The World Tae kwon do Federation (W.T.F.), το οποίο συνδυάζει τέλεια όλα τα πλεονεκτήματα μίας πολεμικής τέχνης και ενός πολύπλευρου και πολύ απαιτητικού σε φυσική κατάσταση και τεχνική αθλήματος. Αυτός ο συνδυασμός γοητεύει κυρίως τα μικρά παιδιά και καθιστά το TAE KWON DO ιδανικό για την ολόπλευρη εκγύμναση του σώματος, την καλλιέργεια του χαρακτήρα και την δημιουργία θετικών προτύπων και υγιούς στάση ζωής στα μικρά παιδιά, έτσι ώστε να βρουν μία δημιουργική διέξοδο στην ενεργητικότητά τους και να απομακρυνθούν από τις κακοτοπιές και τους πειρασμούς που τα περιτριγυρίζουν στην σύγχρονη κοινωνία.

Στο τμήμα TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ γυμνάζονται κυρίως παιδιά, ηλικίας από 4 ετών και πάνω, με τα κορίτσια να υπερτερούν αριθμητικά των αγοριών. Στον Σύλλογο δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην σωστή αθλητική υποδομή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, καθώς στο Ολυμπιακό άθλημα του TAE KWON DO είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να ξεκινάει ένα παιδί την προπόνηση σε αυτό, σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία.

Αυτή την χρονική περίοδο στον Α. Σ. ΤΑΛΩΣ υπάρχουν τρία γκρουπ προπόνησης στο TAE KWON DO. Στο πρώτο γκρουπ που είναι καθημερινό αθλούνται παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών και οι προπονήσεις του γίνονται καθημερινά 18:30΄- 19:30΄: την ΔΕΥΤΕΡΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ), την ΤΡΙΤΗ (ΣΑΚΟΣ), την ΤΕΤΑΡΤΗ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ), την ΠΕΜΠΤΗ (ΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΗΧΥΣ) και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ).

Στο δεύτερο γκρουπ που είναι επίσης καθημερινό αθλούνται κυρίως παιδιά ηλικίας από 10 ετών και πάνω και οι προπονήσεις του γίνονται: την ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΟΥΜΣΕ - ΑΥΤΟΑΜΥΝΕΣ) 20:30΄- 21:45΄, την ΤΡΙΤΗ (ΣΑΚΟΣ) 19:30΄- 20:30΄, την ΤΕΤΑΡΤΗ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) 20:30΄- 21:45΄, την ΠΕΜΠΤΗ (ΠΤΩΣΕΙΣ - ΣΤΟΧΟΙ) 19:30΄- 20:30΄ και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) 20:30΄- 22:00΄.
Το τρίτο γκρουπ είναι μόνο για τους αθλητές και τις αθλήτριες που ανήκουν στην ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ και γίνεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30΄- 12:00΄.

Επίσης κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00΄- 13:30΄ γίνεται για τους αθλητές και τις αθλήτριες του TAE KWON DO, μία ανοιχτή προπόνηση (που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου) με αθλητικά παιχνίδια (ποδόσφαιρο, χάντμπολ, διελκυστίνδα, σούμο, κ.α.) που γυμνάζει και διασκεδάζει τα παιδιά στο έπακρο.

Και κάποιες Κυριακές όμως, σε τακτά χρονικά διαστήματα, γίνονται κοινές προπονήσεις με άλλους Συλλόγους που καλλιεργούν το TAE KWON DO και διεξάγονται τα Εσωτερικά πρωταθλήματα TAE KWON DO του Συλλόγου.

Το κάθε ενδιαφερόμενο παιδί που έρχεται στον Σύλλογο, αφού πρώτα κάνει 2-3 δοκιμαστικές προπονήσεις και αποφασίσει (με την συγκατάθεση πάντα των γονιών του) να ξεκινήσει την προπόνηση στο TAE KWON DO, εντάσσεται σε ένα από τα υπάρχοντα γκρουπ προπόνησης και μπορεί να προσέρχεται καθημερινά για προπόνηση, όσο βέβαια το επιτρέπουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητές του. Τα περισσότερα παιδιά προσέρχονται για προπόνηση 2-3 φορές την εβδομάδα, διαμορφώνοντας τα ίδια το πρόγραμμά τους, όπως τα βολεύει και σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους.

Κάθε περίοδο οι προπονήσεις στο τμήμα TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου και διεξάγονται καθημερινά μέχρι και το τέλος Ιουλίου, ενώ και τον Αύγουστο λειτουργεί ένα γκρουπ TAE KWON DO, όχι όμως σε καθημερινή βάση.

Κάθε περίοδο το τμήμα TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ διοργανώνει: α) Εσωτερικά πρωταθλήματα TAE KWON DO, β) προαγωγικές εξετάσεις για την απόκτηση βαθμού (ΚΟΥΠ) στο TAE KWON DO, γ) κοινές προπονήσεις με άλλους Συλλόγους, δ) επιδείξεις σε σχολεία, ε) εκδρομές και συνεστιάσεις και στ) συμμετέχει στα Πανελλήνια και στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα TAE KWON DO που διοργανώνουν η ΕΛ.Ο.Τ. και οι Τοπικές Ενώσεις TAE KWON DO.

Οι προπονήσεις στο τμήμα TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ γίνονται αποκλειστικά και μόνο από Διπλωματούχους προπονητές TAE KWON DO από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), οι οποίοι όμως παράλληλα είναι και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, για να διασφαλίζεται έτσι το πλέον υψηλότερο και επιστημονικότερο επίπεδο προπόνησης για τους αθλητές-τριες του Συλλόγου.

Η φιλοσοφία του τμήματος TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ είναι οι προπονήσεις των μικρών αθλητών του Συλλόγου να μην είναι μονομερείς και εστιασμένες μόνο πάνω στο αγωνιστικό TAE KWON DO, αλλά δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στα υπόλοιπα στοιχεία της πολεμικής τέχνης του TAE KWON DO, δηλαδή: στην Αυτοάμυνα, στα Πούμσε, στις Πτώσεις και στις Θραύσεις αντικειμένων.


Τα κυρίαρχα στοιχεία στο τμήμα TAE KWON DO του Α. Σ. ΤΑΛΩΣ είναι: η αγάπη για τα παιδιά, η κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε παιδιού, το πάθος για την άθληση που προτείνεται και σαν τρόπος ζωής στα μικρά παιδιά, το κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ των παιδιών που επικρατεί στις προπονήσεις, η ολόπλευρη γνώση της Πολεμικής τέχνης-Ολυμπιακού αθλήματος του TAE KWON DO και η απόλυτη συνέπεια και προσήλωση στην προπόνηση.